Gradonačelnik primio časnike Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

U sklopu redovnoga Plana i programa izobrazbe u 2010. godini časnici XIII. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili su i Bjelovar.

Dvadeset časnika, polaznika XIII. naraštaja, na čelu s načelnikom Ratne škole brigadirom Antunom Čičkom i njegovim suradnicima, gradonačelnik  Antun Korušec je primio u velikoj vijećnici Grada Bjelovara.

Ratna škola je utemeljena prije dvanaest godina s ciljem osposobljavanja časnika za obnašanje najviših dužnosti u hrvatskim oružanim snagama. U ovoj generaciji polaznici su, uz časnike iz Oružanih snaga i državnih institucija Republike Hrvatske, i jedan časnik iz Bosne i Hercegovine te jedan časnik iz Republike Makedonije. Njima je gradonačelnik Antun Korušec, izražavajući dobrodošlicu, govorio o Gradu Bjelovaru, njegovom nastanku, ostvarenjima te budućim planovima.

Nakon druženja u prostorima Grada Bjelovara, svi zajedno su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, pred spomenikom u središnjem gradskom parku, gdje im se pridružio i bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content