Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Indijska korporacija želi ulagati u Bjelovaru

Vlasnik indijske korporacije ACG Worldwide Ajit Singh posjetio Grad Bjelovar, 21. kolovoza 2017., ured gradonačelnika FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Vlasnik indijske korporacije ACG Worldwide, koja ima sjedište u Mumbaiju u Indiji, Ajit Singh prilikom svog posjeta Hrvatskoj u ponedjeljak je, 21. kolovoza 2017., posjetio i Bjelovar. U pratnji Dejana Panjkovića iz bjelovarske tvrtke IN2trace, koja je odnedavno u vlasništvu indijske tvrtke, te direktora tvrtke Lukaps iz Ludbrega Gorana Grotića, Singh se u Gradskoj upravi sastao s bjelovarskim gradonačelnikom Dariom Hrebakom, njegovim zamjenikom Igorom Brajdićem i suradnicima.

Bio je to tek prvi u nizu sastanaka s obzirom da je tvrtka ACG Worldwide zainteresirana za ulaganje u našem gradu te traži potencijalne partnere.

Gradonačelnik je goste upoznao s mogućnostima Bjelovara, kao i poslovnim zonama u kojima bi mogli realizirati svoje ideje.

Ajit Singh objasnio je kako je njegova tvrtka, koju je osnovao sa svojim bratom još 1961, drugi svjetski proizvođač želatinskih kapsula za farmaceutsku industriju i posluje u više od stotinu zemalja. Imaju oko 7000 zaposlenih diljem svijeta i promet veći od 500 M$ na godinu. Također, napomenuo je da se tvrtka bavi i proizvodnjom ostalog repromaterijala za farmaceutsku industriju kao i strojeva za punjenje kapsula, pakiranje i punjenje blistera te sustava za inspekciju farmaceutskih proizvoda. S obzirom da se u toj industriji sve više koristi IT tehnologija, to je razlog da su preuzeli tvrtku IN2trace sa sjedištem u Bjelovaru koja je specijalizirana za razvoj softverskih rješenja za serijalizaciju u farmaceutskoj industriji, a Bjelovar vidi i kao dobru priliku za daljnja ulaganja.

Gradonačelnik Hrebak istaknuo je kako želi da Bjelovar bude poznati brend u Hrvatskoj upravo u vidu razvoja IT tehnologije. Dodao je kako se na tome užurbano radi putem projekta „Smart city“, a partnerstvo s iznozemnim ulagčima, u tome je uvijek dobrodošlo. U skladu s tim, razvoj grada u tom smjeru vidi i u suradnji s Visokom tehničkom školom Bjelovar koja ima smjerove Mehatronika i Računarstvo, što je bitan detalj i znak kako je grad na pravome putu.

Sastanak s indijskim vlasnikom korporacije, koji je bio incijalno upoznavanje investicijskim potencijalom grada završio je u pozitivnom ozračju uz želju za ponovnim susretom.

TEKST I FOTOGRAFIJE: Kristina Turković Lovrić

Podijeli s prijateljima!
Back to top