Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Udruga za autizam Bjelovar dobila Rješenje mjerodavnog ministarstva za poludnevni boravak

Konferencija za novinare u povodu pristiglog Rješenja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojim se utvrđuje da Udruga za autizam Bjelovar ispunjava propisane minimalne uvjete za pružanje usluga poludnevnog boravka za osmero djece i odraslih osoba s poremećajima iz autističnog spektra, 22. kolovoza 2017. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Konferencija za novinare održana je u utorak, 22. kolovoza 2017. godine u povodu pristiglog Rješenja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojim se utvrđuje da Udruga za autizam Bjelovar ispunjava propisane minimalne uvjete za pružanje usluga poludnevnog boravka za osmero djece i odraslih osoba s poremećajima iz autističnog spektra.

Uz predstavnike Udruge za autizam Bjelovar, predsjednicu Kristinu Hohoš, tajnicu Tanju Bedeković i članicu Suzanu Jurić, na konferenciji je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec.

Udruga za autizam Bjelovar jedina je na prostoru naše županije. Grad im je dodijelio ovaj prostor na pet godina. Nadam se da ćemo im do isteka tog perioda osigurati i bolji prostor. Udruga i dalje može računati na pomoć Grada Bjelovara, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Grad Bjelovar podršku pruža Udruzi od njezina osnutka dodijelivši im i prostor, u zgradi Mjesnog odbora A. G. Matoš, u petogodišnji najam. Grad Bjelovar je prostor potpuno uredio i prilagodio za potrebe osoba tog razvojnog poremećaja. Prema odluci Gradskog vijeća Grada Bjelovara o zakupu gradskih poslovnih prostora, Udruga je oslobođena i plaćanja režijskih troškova. Ove godine, također, financijski podupire njihov projekt Autizam – bolji i kvalitetniji život.

Predsjednica Udruge Kristina Hohoš objasnila je važnost odluke mjerodavnog ministarstva. Rad Udruge te rad s djecom i odraslima s posebnim potrebama u dnevnom boravku od sada će biti redovito financirano, a ne kao do sada povremenim donacijama. To bitno olakšava njihovu situaciju, jer će moći planirati svoj rad.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top