Informacije o potporama poduzetnicima od strane HAMAG-BICRO-a

U svrhu poticanja gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva na području grada Bjelovara, između Grada Bjelovara, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) i Tehnološkim parkom Bjelovar d.o.o. sklopljen je Sporazum o međusobnoj suradnji.

S obzirom da uskoro kreću različite vrste potpora za poduzetnike u kojima sudjeluje HAMAG-BICRO, radi što veće podjele i dostupnosti informacija samim poduzetnicima, u prilogu se nalaze informacije o potporama koje su trenutno aktualne.

Putem HAMAG-BICRO-a dodjeljuju se različite vrste potpora, od bespovratnih sredstava, do zajmova i jamstava.
Početkom travnja 2022.g. objavljena su 2 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike koji se bave istraživanjem i razvojem, u lipnju se očekuju pozivi vezani uz digitalizaciju poslovanja, te izgradnju i opremanje, dok preostali navedeni segmenti od jeseni do kraja godine, sukladno Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.

Novi programi za zajmove i jamstva se očekuju u svibnju / lipnju 2022., a trenutno su otvoreni mikro zajmovi za ruralni razvoj (od 1.000,00 – 25.000,00 EUR) za investicije i za obrtna sredstva za mikro, male i srednje subjekte malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru za određene mjere i tipove operacija.

Web stranica HAMAG-BICRO-a sa objavljenim potporama : https://hamagbicro.hr/otvoreni-natjecaji/

HAMAG-BICRO do kraja godine planira organizirati nekoliko većih informativnih događaja o potporama za poduzetnike u svojoj domeni. Ukoliko želite saznati više o određenom području koje vas interesira, a u cilju osmišljavanja što boljih teme za predavanja, slobodno se obratite u agenciju.

Kontakt za poduzetnike i potpore u Bjelovaru:

Ispostava HAMAG-BICRO-a
Petra Preradovića 1, 43000 Bjelovar
Voditeljica: Dragana Štaba Posavac
E-mail: Dragana.StabaPosavac@hamagbicro.hr
Mob: +385 99 496 3596

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content