Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izložba pisanica u Klubu žena Bjelovar

Izložba pisanica u Klubu žena Bjelovar, 29. ožujka 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Klub žena Bjelovar, u utorak 29. ožujka 2016., izložbom pisanica Bjelovarčanima je otvorio vrata svojih prostorija. Posjetitelji mogu vidjeti pisanice izrađene u različitim tehnikama, ali i različite ručne radove koje su nekada radile uglavnom žene na selu, a danas su oni čuvari kulturne baštine.

Izložbu su posjetili i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec te zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel. Gradonačelnik se zahvalio Klubu žena na pozivu čestitao im na izložbi koja pokazuje da članice Kluba žena njeguju tradiciju. Naglasio je da je Uskrs, i blagadani općenito, vezan uz obitelj i njegov smisao je da se ljudi druže. Nekada su se pisanice, rekao je, izrađivale uz pomoć prirodnih boja, a danas je to sve drugačije. Stoga je izložba, na kojoj se vidi dašak tradicijskih običaja, uvijek hvalevrijedan potez, smatra gradonačelnik.

Zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel, rekla je da joj je drago da se članice Kluba žena okupljaju, rade koristne stvari i upotpunjuju društveni život grada Bjelovara. Poželjela im je uspjeh u daljnjim projektima, druženja i suradnju s Gradom Bjelovarom.

Na prigodnim riječima čelnika Grada Bjelovara zahvalila se i Zlata Ribarić, predsjednica Kluba žena Bjelovar, te je spomenula kako im je želja da građani vide što rade, ne samo za blagdane nego i ostalih dana u godini.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content