Nastavlja se zapošljavanje na javnim radovima (ožujak 2013.)

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u četvrtak je, 14. ožujka 2013. godine uručio Ugovore o radu na određeno vrijeme novoj grupi od 62 osobe koje će raditi na javnim radovima FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u četvrtak je, 14. ožujka 2013. godine uručio Ugovore o radu na određeno vrijeme  novoj grupi od 62 osobe koje će raditi na javnim radovima. Oni će tri mjeseca raditi na poslovima pomoći u kući starim i nemoćnim te invalidnim osobama, na pomoćnim poslovima održavanja, čišćenja i uređenja objekata ili prostora u vlasništvu Grada Bjelovara i na pomoćnim poslovima u institucijama za skrb starih i nemoćnih osoba.

Uručivanju Ugovora u velikoj vijećnici Grada Bjelovara nazočili su zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić i Miroslav Šmit, stručni suradnik za socijalnu skrb i zdravstvo.

Krajem 2009. godine Grad Bjelovar se uključio kao poslodavac u provođenju mjera Vlade Republike Hrvatske za zapošljavanje osoba na javnim radovima, a koje provodi i financira Hrvatski zavod za zapošljavanje. Od tada na javnim radovima zaposleno je 525 osoba na poslovima pomoći starim i nemoćnim te invalidnim osobama, na pomoćnim poslovima održavanja, čišćenja i uređenja objekata ili prostora u vlasništvu Grada Bjelovara. Na javnim radovima rade i pomoćnici u nastavi i tehničko osoblje u školama. U ovoj novoj grupi radit će i na pomoćnim poslovima u ustanovama za skrb starih i nemoćnih osoba.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content