Gradonačelnik Antun Korušec održao konferenciju za novinare o uređenim dječjim igralištima na području Grada Bjelovara

Gradonačelnik Antun Korušec održao konferenciju za novinare o uređenim dječjim igralištima na području Grada Bjelovara, 23. svibnja 2014. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Na području Grada Bjelovara nalazi se 35 dječjih igrališta o kojima Grad Bjelovar brine i održava. S dolaskom proljeća počinju i radovi na održavanju dječjih igrališta. Prema potrebi igrališta se održavaju, obnavljaju sprave, a ponegdje se rade i veći zahvati i kapitalna ulaganja.

Nakon završetka uređenja dječjih igrališta, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec održao je u petak, 23. svibnja 2014. godine konferenciju za novinare o ovogodišnjim uređenjima dječjih igrališta na području Grada Bjelovara.

Konferencija je održana na dječjem igralištu u središtu Bjelovara koje je uređeno i nabavljena je ljuljačka za djecu s teškoćama u razvoju (u kolicima), prva takve vrste u Bjelovaru. Dječje igralište se nalazi pored Dječje knjižnice na Šetalištu dr. Ivše Lebovića.

Gradonačelnik Antun Korušec je tom prigodom rekao da je u 2014. godini u izgradnju i održavanje dječjih igrališta uloženo 400.000,00 kuna. Uz redovno održavanje svih dječjih igrališta (na godišnjoj razini je to oko 100.000,00 kuna), ove je godine uloženo i u nešto veće zahvate na nekim igralištima.

Na dječjem igralištu na Šetalištu dr. Ivše Lebovića izvedeni su zemljani radovi radi odvodnje staze, uređena staza (asfaltirana) te hortikulturno uređenje travnjaka. Nabavljena je i nova ljuljačka za djecu s teškoćama u razvoju (130.000,00 kn).

Dječje igralište na Trgu hrvatskih branitelja uskoro će dobiti nove sprave (145.000,00 kn). Radi se o kombiniranoj igrali za djecu do 12 godina starosti s gumenom podnom oblogom i to:

  • dva tornja sa krovom međusobno povezanih mostom,
  • jedan toranj bez krova,
  • stepenice s rukohvatom,
  • zavojiti tobogan,
  • vatrogasne cijevi za spuštanje,
  • penjalica od mreža,
  • povlačilica,
  • visilica

U dvorištu H-8 nabavljene su i postavljene dvije manje dječje sprave (10.000,00 kn).

U Klokočevcu je asfaltirano rukometnog igrališta i nabavljeni golovi i koševi te postavljene sprave na dječjem igralištu (93.000,00 kn).

U Brezi i Cigleni uređuju se i obnavljaju dječja igrališta.

Nakon konferencije za novinare gradonačelnik Antun Korušec i zamjenice Jasna Višnjević i Lidija Novosel posjetili su osnovnu školu i mjesni dom u Klokočevcu gdje je uređeno dječje igralište te asfaltirano rukometno igralište s novim golovima i koševima. Tamo su ih dočekali učenici sa svojim nastavnicima i voditeljica područne škole Jasenka Aušperger te predsjednik Mjesnog odbora Žarko Čanađija s nekoliko članova MO.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content