Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana konferencija za novinare o završenom ovogodišnjem Bjelovarskom kulturnom ljetu

Zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Stjepan Grula u petak su, 15. listopada 2010. godine, održali konferenciju za novinare o završenom ovogodišnjem Bjelovarskom kulturnom ljetu. Na konferenciji su sudjelovali i Brankica Janči, predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara i Zlatko Sabolović, predsjednik Likovnog udruženja Bjelovar.

Grad Bjelovar pokrenuo je prošle godine osnivanje Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara s namjerom objedinjenja suradnje udruga pri organizaciji manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara, na čelu s predsjednicom Brankicom Janči, osmislila je sadržaje za ovogodišnje ljetno razdoblje.

Uz zahvale svima koji su sudjelovali, posebno predsjednici Brankici Janči, na nesebičnom trudu i zahtjevnoj organizaciji Bjelovarskog kulturnog ljeta, zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić naglasila je: – Prilikom osnivanja Zajednice udruga u kulturi misao vodilja nam je bila domaće, bjelovarske raspoložive snage kulturnog amaterizma rasporediti tijekom cijele godine i građanima pružiti raznolike zanimljive sadržaje.

Program Bjelovarskog kulturnog ljeta počeo je 4. lipnja otvorenjem izložbe slika Likovnog udruženja Bjelovar, nastupom Češke obeci Bjelovar te Večeri animiranog filma (DOKUart). Program je završio 29. rujna nastupom većine sudionika Bjelovarskog kulturnog ljeta u središnjem gradskom parku i u dvorištu Grada Bjelovara.

Predsjednica Zajednice udruga u kulturi Brankica Janči sa zadovoljstvom je navela da je u programima Bjelovarskog kulturnog ljeta sudjelovalo 1300 sudionika od kojih su 610 bili gosti iz Hrvatske. Oni su izveli i organizirali 43 različita događaja:
deset izložba slika, ručnih radova i rukotvorina, prikazano je 8 dokumentarnih filmova, održane dvije likovne kolonije, četiri kazališne predstave i 19 kulturno-umjetničkih programa.

Manifestacije su se odvijale u Gradu Bjelovaru na više lokacija: dvorište Gradske uprave, središnji park na Trgu Eugena Kvaternika, Bjelovarsko kazalište, atrij Gradskog muzeja, slastičarnica Zagorje i Dom kulture.

Predsjednik Likovnog udruženja Bjelovara Zlatko Sabolović je ispred Udruženja darovao Gradu Bjelovaru 16 slika, ulja na platnu, koje su nastale na likovnim kolonijama u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta. Slike će Grad Bjelovar darivati u humanitarne svrhe.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content