KREĆE OBNOVA ZGRADE BUDUĆEG STUDENTSKOG DOMA

Nakon konstrukcijske obnove zgrade bivšeg Doma učenika srednjih škola, koja je stajala 1,7 milijuna eura, kreće cjelovita i energetska obnova tog budućeg Studentskog doma.

Rok za završetak radova je 10 mjeseci, nakon čega slijedi i opremanje Doma, kojega će u dogovoru s Veleučilištem u Bjelovaru financirati Grad Bjelovar, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom obilaska zgrade. U Studentskom domu boravit će 63 studenta u 35 soba. Dom će imati četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata. U prizemlju će biti i prijeko potrebna menza s kapacitetom za 110 studenata. Tu će se moći hraniti svi studenti, ne samo oni koji će živjeti u Domu, ističe gradonačelnik.
Putem postupka javne nabave, posao izvođača radova dobila je tvrtka Hidroregulacija d.o.o. Ukupna vrijednost ugovora, u koje su uključeni radovi i nadzor, iznosi nešto više od 4,9 milijuna eura. Radovi se sufinanciraju putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, dok će dvorišni dio financirati Grad Bjelovar s oko 15% od iznosa.

U tijeku su pripremni radovi te će se prvo raditi hidropizolacija, ističe projektant Hrvoje Malčić, kako bi se mogla postaviti skela i odraditi radovi na samom pročelju zgrade.

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, istaknula je da na Veleučilištu studiraju 632 studenta, od čega je 225 redovnih, a 113 ima pravo na subvencionirani smještaj što znači da nemaju prijavljeno prebivalište u Bjelovaru ili u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Studentski dom tako je postao potreba te će puno značiti kako bi Bjelovar i dalje privlačio studente iz cijele Hrvatske.
S tim se slaže i predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u Bjelovaru Ivan Ćuk, koji kaže da će se standard studenata značajno podići izgradnjom studentskog doma. Kao prednost ističe i da će on biti u kompleksu sa studentskom menzom te da je smješten svega 50-ak metara od fakulteta gdje se održavaju predavanja.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content