KRENULA KONSTRUKCIJSKA OBNOVA BUDUĆEG STUDENTSKOG DOMA

Počeli su radovi na konstrukcijskoj obnovi na zgradi bivšeg Doma učenika srednjih škola, za što je Ministarstvo kulture, iz Fonda solidarnosti, bespovratno dodijelio Gradu Bjelovaru 743.487,51 €. Cjelokupan iznos projekta, što podrazumijeva projektiranje, nadzor i radove, iznosi 1.755.057,93 €, a zatraženo je i dodatno financiranje od Ministarstva.

Radove je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dario Hrebak u pratnji predstavnika izvođača radova, tvrtke Crotal. Nakon konstrukcijske, planira se i cjelovita obnova s obzirom da će u skoroj budućnosti ta zgrada postati Studentski dom koji će udomiti 63 studenta u 35 soba. Podsjetimo, dom će imati četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata. U prizemlju će biti prijeko potrebna menza za sve studente, a kapacitet će joj biti za 110 studenata.

Studentski dom je jedan od prioritetnih projekata Grada Bjelovara u ovoj godini s obzirom na sve veće potrebe za smještajem studenata našega Veleučilišta. Cilj je stvoriti mjesto gdje će se studenti osjećati ugodno, moći boraviti cijeli dan i imati sve potrebne sadržaje, od onih potrebnih za obrazovanje do zabavnih.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content