Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Grada Bjelovara tradicionalno primio male maškare

Gradonačelnik Grada Bjelovara tradicionalno primio male maškare, 9. veljače 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U utorak, 9. veljače 2016. godine male maškare iz bjelovarskih dječjih vrtića najavile su svoj tradicionalni posjet gradonačelniku Grada Bjelovara Antunu Korušcu. Djecu iz gradskog Dječjeg vrtića Bjelovar te privatnih vrtića Ciciban, Bubamara, Osmijeh i Pinokio dočekali su, prikladno obučeni, gradonačelnik Antun Korušec i njegova zamjenica Lidija Novosel.

Nakon zajedničkog druženja i čašćenja u gradskoj maloj vijećnici, vesela se ekipa pridružila ostalim maškarama u ceremoniji tradicionalne šetnje po središtu grada u maskama, te spaljivanju Fašnika u dvorištu Gradske uprave.

U organizaciji Društva naša djeca i suradnji Grada Bjelovara, Dječjeg vrtića Bjelovar i dječjeg foruma Bijeli vitezovi i ove se godine organizirao Mali Fašnik. Oko 900 maskiranih učenika nižih razreda bjelovarskih osnovnih škola i vrtića okupili su se kod paviljona na Trgu Eugena Kvaternika te se tradicionalno prošetali gradskim ulicama. Na kraju je povorka stigla u dvorište Gradske uprave gdje su male maškare vratile gradonačelniku njegovu vladavinu s ključem grada i spaljivanjem Fašnika, otpravili zimu i sve loše u prošloj godini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content