Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počeo Mali BOK fest 2016.

Predstavom Bremenski svirači, kazališne družine „Pinklec“ iz Čakovca, 7.ožujka 2016. počeo Mali BOK fest u Domu kulture u Bjelovaru FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Predstavom Bremenski svirači, kazališne družine „Pinklec“ iz Čakovca, 7.ožujka 2016. počeli su Bjelovarski odjeci kazališta za najmlađe – Mali BOK fest. Taj festival i ove godine s Gradom Bjelovarom, uz potporu Ministarstva kulture, organizira i Pučko otvoreno učilište. Dom kulture bio je ispunjen do posljednjega mjesta predškolskolcima i mališanima nižih razreda osnovnih škola te njihovim odgajateljicama i učiteljicama.

Prije početka predstave mladoj publici obratio se gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, koji im je zaželio dobrodošlicu. Upoznao ih je s činjenicom da se Mali BOK održava od 2003.godine i dio je manifestacije Bjelovarski odjeci kazališta u koje se ubrajaju i Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade „Assitej“ te BOK fest s predstavama za odrasle. Također, gradonačelnik je napomenuo da svake godine predstave pogleda oko 2500 djece te da će ove godine zainetresirani moći vidjeti pet različitih predstava u dvanaest izvedbi. Uz to, za najmlađe u sklopu Maloga BOK festa nastupit će i Bjelovarska umjetnička mladost – B.U.M., a riječ je o najuspješnijim predstavama s ovogodišnje županijske smotre LiDraNo.

Otvorenju Maloga BOK-a prisustvovale su i zamjenice gradonačelnika, Lidija Novosel i Jasna Višnjević, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milan Mateković. Zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel, obratila se novinarima uoči početka festivala te je rekla kako su od 2003. bjelovarski mališani pogledali 79 predstava koje su izvođene dva do četiri puta što je ukupno, u prosjeku, 230 izvedbi. Napomenula je da Grad Bjelovar pokušava odgojiti kazališnu publiku i dati djeci u gradu ono što zaslužuju imati – kvalitetne predstave. Iz gradskoga proračuna za to je izdvojeno 70 tisuća kuna, dodala je zamjenica gradonačelnika. Zahvalila je i svim sponzorima na novčanoj potpori, kao i selektorici festivala, Ireni Hlupić-Rašo, na trudu i odabiru izvrsnih predstava tijekom četrnaest godina.

TEKST I FOTO: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content