Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dječji vrtić Bjelovar slavi 70. rođendan

Dječji vrtić Bjelovar proslavio 70.rođendan, 8.ožujka 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Ove godine Dječji vrtić Bjelovar slavi 70 godina rada. Tim povodom, 8.ožujka 2016., predstavnici Grada Bjelovara- zamjenice gradonačelnika, Jasna Višnjević i Lidija Novosel te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milan Mateković, posjetili su matičnu ustanovu i pridružili se djeci, njihovim odgojiteljicama i stručnom osoblju u slavlju. Predškolci su ih dočekali uz pjesmu i ples nakon čega su obišli prostorije u kojima borave djeca i uvjerili se u raznolikost sadržaja koji su im pruženi.

Nešto o samoj povijesti vrtića, koji je je svoja vrata otvorio 8.ožujka 1946. na čelu s upraviteljicom Danom Paripović i sa sedam korisnika, novinarima je rekla Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika. Zahvalila je svim djelatnicima, njih oko 350, koji su u 70 godina prošli kroz vrtić i koji su sve te godine održali predškolski odgoj grada Bjelovara na visokoj razini.

Ravnateljica Dječjega vrtića Bjelovar, Anna Lauš, rekla je kako su ponosni što su prva takva ustanova u gradu koja ima u radu s djecom predškolske dobi te se zahvalila Gradu Bjelovaru na podršci u njihovom radu. Istaknula je da su sretni i što njihovi djelatnici dobro rade svoj posao, a posebno stoga što iz njihove ustanove izlaze sretna, zadovoljna i samostalna djeca.

Zamjenica Novosel slavljeničko ozračje je iskoristila i za objavu lijepih vijesti za Gradski vrtić Bjelovar. Naime, Grad Bjelovar je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 41 tisuću 800 kuna za izradu glavnog projekta energetske obnove matičnog objekta Dječjega vrtića Bjelovar na Trgu Antuna Gustava Matoša. Do kraja godine, rekla je zamjenica, taj će se projekt i ostvariti te je dodala kako to Grad obvezuje i da ponovno prijave projekt za cjelovitu obnovu vrtića, što će se vjerojatno dogoditi sljedeće godine. Uz to, otkrila je i kako je Grad prikupio dokumentaciju i kandidirao objekt u Ulici Alojzija Stepinca, također za energetsku obnovu vrijednu 3 milijuna i 400 tisuća kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje 70% od toga iznosa, rekla je zamjenica Novosel, a vjeruje i kako će se sve realizirati tijekom godine pa bi i taj objekt krenuo u obnovu.

U Dječjem vrtiću Bjelovar trenutačno boravi 520 djece u šest objekata na različitim lokacijama za čiji smještaj Grad Bjelovar sufinancira 8 milijuna kuna na godinu, dok za privatne vrtiće iz proračuna izdvaja još oko 5,6 milijuna kuna.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content