Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske

Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., Kulturni i multimedijski centar Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Članice bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., u predvorju Kulturnog i multimedijskog centra otvorile su tradicionalnu izložbu vlastitih ručnih radova. Izvezene ručnike, stolnjake, pletene rukotvorine, nakit i mnoge druge uratke vrijednih ruku, na otvorenju su pregledale i zamjenice gradonačelnika, Lidija Novosel i Jasna Višnjević, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milan Mateković.

S obzirom da je izložba otvorena u povodu Međunarodnoga dana žena, zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević tom je prilikom svim ženama čestitala njihov dan, a vrijednim izlagačicama je zahvalila na trudu koji ulažu u očuvanju naše tradicije koju prenose putem svojih ručnih radova. Zamjenica Višnjević napomenula je kako je potrebno se barem jedan dan u godini prisjetiti svih hrabrih žena koje su početkom prošloga stoljeća u Americi dignule svoj glas tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Iako se od onda do danas puno toga promijenilo, dodala je kako, nažalost, žene još nisu ravnopravne s muškarcima.

Predsjednica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ana Široki, zahvalila je zamjenici gradonačelnika na prigodnim riječima i podršci Grada te je napomenula kako su sretne što mogu svim građanima pokazati što rade umirovljenice, kao i vrijedne radove njihovih baka koji su visoko ocjenjeni na prijašnjim izložbama. Izložbu ručnih radova Sindikat organizira 12. put.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content