Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske

Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., Kulturni i multimedijski centar Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Članice bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., u predvorju Kulturnog i multimedijskog centra otvorile su tradicionalnu izložbu vlastitih ručnih radova. Izvezene ručnike, stolnjake, pletene rukotvorine, nakit i mnoge druge uratke vrijednih ruku, na otvorenju su pregledale i zamjenice gradonačelnika, Lidija Novosel i Jasna Višnjević, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milan Mateković.

S obzirom da je izložba otvorena u povodu Međunarodnoga dana žena, zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević tom je prilikom svim ženama čestitala njihov dan, a vrijednim izlagačicama je zahvalila na trudu koji ulažu u očuvanju naše tradicije koju prenose putem svojih ručnih radova. Zamjenica Višnjević napomenula je kako je potrebno se barem jedan dan u godini prisjetiti svih hrabrih žena koje su početkom prošloga stoljeća u Americi dignule svoj glas tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Iako se od onda do danas puno toga promijenilo, dodala je kako, nažalost, žene još nisu ravnopravne s muškarcima.

Predsjednica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ana Široki, zahvalila je zamjenici gradonačelnika na prigodnim riječima i podršci Grada te je napomenula kako su sretne što mogu svim građanima pokazati što rade umirovljenice, kao i vrijedne radove njihovih baka koji su visoko ocjenjeni na prijašnjim izložbama. Izložbu ručnih radova Sindikat organizira 12. put.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content