Mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga”

Mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga, 20.11.2012., Vukovar

Već petu godinu za redom, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, organizira mimohod pod nazivom “VI STE NAŠ PONOS – MI SMO VAŠA SNAGA” na dan 20.11.2012. godine.

Mimohod se održava za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata koji su svoje živote izgubili u zločinu iz Domovinskog rata počinjenom nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju Vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara od strane agresora. Mimohod započinje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u gradu heroju Vukovaru i završava na spomen obilježju Ovčara. Nakon završenog programa na masovnoj grobnici Ovčara planiran je odlazak u opću bolnicu Vukovar u muzej, ručak te sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

I ove godine je organiziran prijevoz po cijeni od 30kn po osobi, a djeca do 14 godina ne plaćaju. Molimo sve zainteresirane da se jave na Facebook profil udruge http://www.facebook.com/udpnhbdr.bjelovarskobilogorskezupanije, Andree Posarić ili Marijana Tandare, mail udpnhbdr.bbz@gmail.com ili na broj mobitela 095/198-7591  do 10.11.2012. (ime, prezime, broj mobitela, mjesto).

Mimohod “VI STE NAŠ PONOS – MI SMO VAŠA SNAGA” iz godine u godinu broji sve veći broj sudionika na što smo iznimno ponosi jer na taj način vidimo da je iz godine u godinu sve više onih koji osjećaju potrebu odati počast i izraziti zahvalu herojima koji su nam svojim životima omogućili slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, bili oni članovi Udruge ili ne, da nam se na 21. godišnjicu žrtava Ovčare i 21. godinu početka ratnih zbivanja u Republici Hrvatskoj pridruže u Mimohodu za sve heroje Domovinskog rata koji su svoje živote položili za našu slobodu i slobodu generacija koje dolaze.

Neka im je vječna hvala i slava!

Andrea Posarić, bacc.oec.
predsjednica UDPNHBDR-BBŽ

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content