Predstavljene poljoprivredne mjere Grada Bjelovara za 2018. godinu

Veliku gradsku vijećnicu bjelovarski poljoprivrednici u utorak su, 9. siječnja 2018., ispunili do posljednjeg mjesta. Razlog tomu bilo je predstavljanje 18 mjera namijenjenih upravo njima.

Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom poljoprivrednika te im se ujedno i zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

  • Bjelovar ima dugogodišnju tradiciju u svinjogojstvu, mljekarstvu te ratarstvu i voćarstvu, stoga je naš cilj dignuti te gospodarske grane na jednu višu razinu. Pokrenuti su mnogi projekti koje smo najavljivali za vrijeme predizborne kapanje. Posebno izdvajam Bjelovarski doručak koji je osim u školama i vrtićima, odlično zaživio u bjelovarskim restoranima, rekao je gradonačelnik te dodao da su cijene voća i povrća, uzgojenog na bjelovarskom području, jednake ili čak jeftinije do 5 posto, u odnosu na cijenu tih proizvoda dosadašnjih dobavljača.

Također, gradonačelnik je najavio širenje sektora u poljoprivredi. Uz voće, povrće i med, zastupljene će biti i ostakle grane.

  • Pozivam sve poljoprivrednike da se uključe u program i zajedničkim snagama pronađemo multiplikatore, odnosno grane u koje treba najviše ulagati. Veliki dio sredstava iz Gradskog proračuna posvećen je upravo poljoprivredi, ali ne želimo davati poticaje radi poticaja, nego ih želimo usmjeriti u područja gdje će oni ostvariti najbrži povrat sredstva, kako vama, tako i Gradu Bjelovaru.

Donesene mjere i rad cijelog tima pohvalila je rukovoditeljica Savjetodavne službe u Bjelovaru Iva Majhen-Vlašiček.

  • Grad, ovim mjerama, zastupa sve sektore poljoprivredne proizvodnje, kako ratarske tako i stočarske te vjerujem da će ova sredstva potaknuti poljoprivrednike na daljnja ulaganja u svoja gospodarstva. Također, Grad se pobrinuo i za prodaju, odnosno osigurao subvencije za lakši pristup tržištu te edukaciju poljoprivrednika, rekla je Majhen-Vlašiček.

Okupljenima se obratila i pročelnica Upravnog odijela za gospodarstvu Sonja Novak rekavši kako se i broj mjera i njihov iznos udvostručio u odnosu na prošlu godinu.

Donesene mjere predstavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji se u uvodnom dijelu zahvalio poljoprivrednicima na suradnji.

  • Želja mi je da se mjere koriste te da dospiju do svakog poljoprivrednika. S današnjim danom bit će isplaćene sve potpore od prošle godine, završio je zamjenik te započeo prezentaciju.

Prezentacija i galerija fotografija:

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content