Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Najavljena događanja u povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 2015.

Najavljena događanja u povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 2015., 18. rujna 2015., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Grad Bjelovar 29. rujna 2015. godine svečano obilježava svoju devetnaestu obljetnicu, Dan Grada Bjelovara. Od 2007. godine na isti se dan obilježava i Dan bjelovarskih branitelja.

Više informacija o tome novinari su dobili u petak, 18. rujna 2015. godine od zamjenice gradonačelnika Lidije Novosel i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Željka Pauna.

Zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel je tom prigodom rekla da su se, u suradnji s gradskim ustanovama, sportskim udrugama, udrugama u kulturi te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, trudili pripremiti raznovrstan program za sve generacije. Spomenula je Komedija fest koji je već najavljen. Različita događanja za različite generacije započinju i programom za najmlađe. To su dječje igre „Neka odrastanje bude dječja igra – Kako su se igrali naši stari“. Nadalje je spomenula i sat povijesti za učenike petih razreda te izložbu slika „Bjelovar moj grad“ u Kulturnom i multimedijskom centru. Biti će tu i folklornih događanja Kulturnog umjetničkog društva Bjelovar (revija narodne nošnje), a HORKUD Golub obilježit će pedesetu obljetnicu svog folklora. Kroz sljedeća dva tjedna održat će se jedanaest sportskih događanja, četiri izložbe slika, jedna promocija knjige i jedna likovna kolonija….

Izašli smo s događanjima iz središta grada, nastavila je zamjenica Lidija Novosel, te ćemo za desetu obljetnicu DOKUarta održati dvije dokumentarne projekcije u društvenim domovima u Brezi i Velikoj Cigleni. Prikazat će se još i dokumentarni film „Oteto djetinjstvo“ u organizaciji Ramske zajednice Bjelovar.

Zamjenica je najavila četiri koncerta, Jazz koncert Darko Jurković Charlie, Bjelovarski glazbenici svome gradu, Fantastična suita ili u ritmu plesa te koncert Prljavog kazališta na sam 29. rujna.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara i Mimohod pobjednika održavaju se 29. rujna na sam Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja.

Pozivajući građanke i građane Bjelovara da dođu na događanja, posebno je pozvala na Mimohod pobjednika na Barutanu kako bi zajedno na dostojan način odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima, zahvalili se njihovim obiteljima te se na taj način zahvalili i svima onima koji su sudjelovali u obrani naše domovine Hrvatske.

Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Željko Paun naglasio je da je Odbor imao sastanak s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i pet je udruga dostavilo svoje pisane prijedloge za organizaciju događanja u povodu Dana bjelovarskih branitelja. Programi su dogovoreni i jednoglasno je odlučeno među braniteljima da braniteljske sportske igre svečano otvori glavni čovjek u obrani Bjelovara, Stjepan Budinski.

Na konferenciji su bili i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević, pročelnik za društvene djelatnosti Milan Mateković i referent za kulturu Tvrtko Hopek.

Program Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja pogledajte ovdje:

Program - Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2015. / 0.4 MiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content