Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradu Bjelovaru odobren još jedan projekt iz nacionalnih fondova – Odvoji po boji

U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Gradu Bjelovaru odobren je projekt Odvoji po boji ukupne vrijednosti oko 1,400.000 kuna, od kojih će se 85 % iznosa, odnosno oko 1,2000.000 kuna sufinancirati iz Kohezijskog fonda.

Trajanje projekta je 20 mjeseci, a osim u Gradu Bjelovaru provodit će se i na području općina Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Severin, Kapela, Zrinski Topolovac, Velika Pisanica i Šandrovac, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak 19. travnja u maloj gradskoj vijećnici.

  • Ovim projektom podizat će se svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada. Također, cilj projekta je objasniti kako se pravilno odvaja otpad po kućanstvima, odnosno kompostira i ponovo upotrebljava, rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

U sklopu projekta provoditi će se 16 aktivnosti među kojima su i specijalizirane radijske emisije o gospodarenju otpadom, javne edukacijske tribine, radionice za djecu, igrokazi i predstave te edukativne slikovnice.

  • Projekt će se provoditi u skladu sa Strategijom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, Zakonom o održivom gospodarenju otpadom te Programom izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, rekla je Anamarija Vnuoček, zamjenica voditelja Projekta te dodala da se zbog provedbe pojedinih aktivnosti očekuje povećanje stope odvajanja vrsta otpada te povećanje stope recikliranja.

Na konferenciji su uz gradonačelnika i zamjenicu voditelja projekta sudjelovali i Ivan Ivanić, direktor Komunalca d.o.o. sa suradnicima, suradnici na projektu Josipa Grubić-Đođo i Pero Radoš te načelnici općina Jasna Mikles Horvat, Danijel Kovačec, Darko Knezić, Slavko Prišćan i uime Ivana Kovačića pročelnik Dražen Juranić.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content