Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Stvarni minus NK Bjelovara nakon utakmice s hrvatskom reprezentacijom – 52 tisuće kuna

Nakon gostovanja Vatrenih u listopadu koje je NK Bjelovar bacilo u minus te se izašlo s cifrom od čak 180 tisuća kuna minusa, u srijedu je, 12. prosinca 2018., sazvana konferencija za novinare u Gradskoj upravi kako bi se pojasnilo stvarno stanje kluba i stavila točka na i različitim spekulacijama.

Kako je objasnio predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović nakon dobivenog izvješća NK Bjelovara i računa koji se podudaraju s tim izvješćem, stvarni minus je daleko manji.

  • Dobili smo račune od kluba koji su se poklapali s izvješćem i taj segment dalje nismo provjeravali. Ukupni troškovi koje je klub predstavio su nešto malo i viši, ali nisu direktni. Primjerice, putem Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima išli su neki troškovi za uređenje stadiona koji nisu ovdje predočeni. Ukupni troškovi su 489.811,92 kn, ukupni prihodni na koje dodajemo još neke donacije su 346.840 kn. Tome moramo dodati još prihode od donacija i 53.900 kn računa koje je podmirio Grad, a koji su vezani uz utakmicu. Isto trebamo dodati, što nemamo u izvješću, ali smo usmeno dobili informaciju da od strane županijskog Sportskog saveza je došlo 25 tisuća kuna te postoji jedan račun gdje je došlo do nesporazuma pa je klub platio račun, a Grad ga obećao vratiti iznos, a iznosi oko 12 tisuća kuna. Sve skupa dolazimo do računice da je ova utakmica, recimo to tako, prouzročila minus od 52 tisuće kuna. Postoje još neki sponzori koji su rekli da će povećati sponzorstvo pa vjerujem da će taj iznos u budućnosti biti i manji i da će se iznaći mogućnost da se pokrije i taj dio priče – rekao je predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović.

Aktualni predsjednik kluba Josip Juraj Tominac priznao je kako je ishitreno reagirao na konferenciji za novinare održanoj nekoliko dana nakon utakmice s hrvatskom reprezentacijom te je izrekao cifru u trenutku kada još mnogi računi nisu bili plaćeni. S obzirom da mu ističe mandat u siječnju i neće se više kandidirati, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak napomenuo je kako će mu pomoći organizirati izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrano novo vodstvo kluba.

  • Politika ne postavlja predsjednika niti ga politika skida. Josip je sam rekao da u siječnju mu izlazi mandat, mi moramo sjesti i pomoći mu organizirati skupštinu. Ozračje u klubu nije najbolje. Govorim o seniorskoj ekipi gdje je rezultat iznenađujuće loš, a očekivalo se puno bolje. Ono što je dobro i što moram spomenuti je Škola nogometa i tu priču treba nastaviti. Nažalost, percepcija rada Nogometnog kluba gleda se kroz rad prve ekipe. Što se tiče novoga vodstva, Grad Bjelovar će poslušati ono što radi Skupština, vjerujem da ima puno ozbiljnih ljudi i da će Skupština Nogometnog kluba iznjedriti novog kandidata. Naravno da ćemo i mi sjesti s tim kandidatom jer Grad izdvaja velika sredstva za NK Bjelovar, što direktno, što indirektno – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

Trenutačno loše ozračje u NK Bjelovaru spomenuo je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te pohvalio Školu nogometa koja je organizirana na visokoj razini. Vodstvo Grada napomenulo je da će i dalje podupirati nogometni klub te kako se neće odustati od gradnje stadiona, ali i da ne žele ići iznad iznosa koji je prvotno dogovoren.

Back to top