Obiteljski centar BBŽ i Grad Bjelovar organizirali ljetne dnevne radionice za djecu i mlade

Najave i obavijesti

Plakat: Obiteljski centar BBŽ - Ljetne dnevne radionice 2012
Plakat: Obiteljski centar BBŽ - Ljetne dnevne radionice 2012

Obiteljski centar Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s Gradom Bjelovarom, već treću godinu tijekom ljetnih praznika, provodi Program za strukturiranje slobodnog vremena djece i mladih „Ljeto u Obiteljskom“.

Riječ je o ljetnim dnevnim kreativno-socijalizacijskim radionicama za djecu u dobi od 3. do 11. godine. Radionice su počele u ponedjeljak, 2. srpnja i trajat će sve do 31. kolovoza 2012. godine. Svakog radnog dana, u prijepodnevnom terminu od 09.00 do 12.00 sati i poslijepodne od 14.00 do 16.00 sati, u dvorišnoj dvorani Masarykove 8 u Bjelovaru, djeca mogu provesti dio svog slobodnog vremena baveći se različitim kreativnim aktivnostima, igrajući se i družeći.

Osim ljetnih dnevnih radionica u planu je i provedba nekoliko ciklusa tematski različitih kreativnih radionica za djecu i mlade od 7. do 18. godine koji se organiziraju ovisno o interesima i mogućnostima.

Ciljevi ovog Programa su nadopuniti ponudu sadržaja za strukturirano i aktivno provođenje slobodnog vremena bjelovarske djece i mladih, omogućiti djeci kvalitetnu socijalizaciju na način primjeren dobi i razdoblju godine (podizanje samopoštovanja, poticanje tolerancije i prihvaćanje različitosti) te omogućiti djeci razvoj njihovih potencijala kroz poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja.

Za uspješnu provedbu Programa u proteklom razdoblju zaslužan je i Grad Bjelovar koji je, putem Programa Javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, angažirao ukupno 26 pomoćnika/ce za provedbu kreativno-socijalizacijskih radionica, prostor za provedbu aktivnosti, te tekuću pomoć u iznosu od 10.000,00 kn. Do sada je u sklopu Programa (Ljeto 2010., Zima i Ljeto 2011. i Zima 2012.) održano ukupno 96 dnevnih radionica na kojima je sudjelovalo ukupno 241 dijete te 6 ciklusa kreativnih radionica kroz 29 radionica na kojima je sudjelovalo ukupno 95 djece i mladih.

Za sve dodatne ili detaljne informacije možete kontaktirati Obiteljski centar BBŽ telefonskim ili elektronskim putem na 277 060 ili obiteljski.centar@oc-bbz.hr. Svoju djecu možete prijaviti na radionice dolaskom u Obiteljski centar BBŽ, Masarykova 8 u Bjelovaru. Informacije o radionicama i obrasci za prijavu nalaze se i na našoj internetskoj stranici: Obiteljski centar BBŽ

Obiteljski centar BBŽ

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content