Pri kraju obnova zgrade Vatrogasne zajednice

Energetska obnova zgrade Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara je pri završetku, u što se uvjerio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je s predsjednikom Vatrogasne zajednica Grada Bjelovara Darkom Despotom te zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Davorom Đalogom obišao zgradu.

Vrijednost svih radova na energetskoj obnovi zgrade i uređenje okoliša je oko 3,4 milijuna kuna. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratno je dodijeljeno 1.679.440,92 kn.

– Vjerujem da će se na ovaj način postići velike energetske uštede. Zamijenjena je stolarija, stavljena nova fasada, postavljena solarna elektrana na vrhu zgrade. Dakle, energetska ušteda je zajamčena, a obnova znači postojanost zgrade slijedećih 20,30 godina. Prošle godine smo nabavili potpuno novo navalno vozilo, godinu prije smo za 700 tisuća kuna opremili, servisirali i uredili nove ljestve na vatrogasnom vozilu, stoga smatram da imamo jednu od najbolje opremljenih vatrogasnih postrojbi u ovom dijelu regije, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Uz energetsku obnovu, izvode se i dodatni radovi na obnovi zgrade poput, obnove poda u garažama, obnove garažnih vrata, obnova vatrogasnoga tornja, uređenje pristupnog puta do skladišnog prostora i slično. Također, u planu je i izgradnja nadstrešnica za vatrogasna vozila te vatrogasno vježbalište.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content