Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana uvodna konferencija projekta “Mi to možemo”

Projekt “Mi to možemo”, kojega provodi Grad Bjelovar, predstavljen je javnosti na uvodnoj konferenciji u četvrtak, 6. veljače 2020. Vrijedan je 1.406.786,60 kuna, a u 100%-tnom iznosu financira se iz Europskog socijalnog fonda. 
 
U partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar, Udrugom oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije i Centrom za socijalnu skrb Bjelovar, cilj je nezaposlenim osobama s područja Grada Bjelovara, omogućiti stručna osposobljavanja koja će im pomoći na tržištu rada. Projekt predviđa šest stručnih osposobljavanja – za računalnog operatera, administratora baze podataka, za internetski marketing, za knjigovođu, gerontodomaćicu te osposobljavanje za poslove suradnika u pripremi provedbe EU projekata. Osposobljavanja su verificirana od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt bi obuhvatio 60 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada i okolice od kojih je 15 dugotrajno nezaposlenih mladih osoba do 29 godina i 15 odraslih osoba starijih od 30 godina, 15 osoba s invaliditetom, 15 korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu i 5 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama na području zapošljavanja i socijalnog uključivanja.
 
Putem projekta trenutačno je zaposlena jedna osoba u projektu na radnom mjestu administratora u Udruzi osoba oštećena sluha BBŽ. U tijeku je natječaj za zapošljavanje tumača znakovnog jezika na razdoblje od 10 mjeseci. Nabavljeno je i petnaest tableta za potrebe korisnika Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i Udruge osoba oštećena sluha u svrhu praćenja programa osposobljavanja i osnaživanja. 

U projektu je planirano provođenje informativnih radionica o pravima i mogućnostima nezaposlenih osoba, treninzi i radionice za jačanje samopouzdanja i osnaživanje nezaposlenih osoba za bolji pristup radu, osvješćivanje važnosti suradnje i timskog rada, vlastitih poduzetničkih kompetencija, samozapošljavanje, socijalno poduzetništvo te usluga mentorstva u svrhu individualnih konzultacija i izrade individualnih planova osobnog razvoja za korisnike minimalne zajamčene naknade u svrhu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Projekt “Mi to možemo” traje dvije godine.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content