Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana završna konferencija projekta Kotač promjene

Projekt Kotač promjene u sklopu Programa Zaželi, u kojemu je cilj bio zaposliti 77 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina, bliži se kraju. Grad Bjelovar za njega je bespovratno dobio 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda. Radnice koje su dobile posao u Kotaču promjene, radni odnos imaju do 30. lipnja ove godine. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga za autizam, Društvo multiple skleroze i Udruga slijepih.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak je na završnoj konferenciji 26. lipnja 2020. rekao da je iznimno zadovoljan ostvarenjem projekta kroz koji je tijekom gotovo dvije godine prošlo više od 90 žena. Nekima je na taj način osigurana mirovina, a nekima je to bila i stepenica za dalje. Svaka od žena vodi brigu o četiri starije osobe ili osobe s invaliditetom, dakle ukupno je riječ o 308 korisnika.

  • Ono što je bitno naglasiti je da su ljudi u početku bili nepovjerljivi, no ubrzo su uvidjeli kako je riječ o doista izvrsnom projektu te gotovo svakodnevno imamo iskaz interesa novih, potencijalnih korisnika za uključivanje u projekt. Lista ima oko 115 starih i nemoćnih osoba kojima je potrebna pomoć i vjerujemo se da će Kotač promjene dobiti svoj nastavak. Naime, već smo prijavili nastavak projekta vrijedan gotovo pet milijuna kuna, što je maksimalni predviđeni iznos. Projektom bi se na godinu dana zaposlilo 50 žena koje bi brinule o 300 korisnika. Jučer smo saznali da je naša prijava prošla administrativnu provjeru, tj. prvu stepenicu odlučivanja – rekao je gradonačelnik Hrebak.

S obzirom na krizu uzrokovanu koronavirusom, Grad Bjelovar je, sukladno epidemiološkim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, napravio sve da zaštiti djelatnice i korisnike u projektu. Radnicama su podijeljene upute za rad, kao i perive pamučne maske, kirurške maske, dezinfekcijska sredstva za ruke, rukavice.

 

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content