Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena e-punionica

U središtu Bjelovara, ispred Narodne knjižnice Petar Preradović na Trgu Eugena Kvaternika, postavljena je e-punionica za električne automobile. S obzirom da je dobila uporabnu dozvolu, počela s radom u petak, 26. lipnja 2020. godine. To je obilježio i gradonačelnik Dario Hrebak koji je gradski električni automobil priključio na punjenje baterije. Isporuka, opremanje i održavanje povjereno je tvrtci Hrvatski telekom d.d. te su otvorenju nazočili predstavnici Dino Novosel, izvršni direktor za eMobilnost na razini Deutsche Telekom grupe, Goranka Gaćina, voditeljica projekta eMobilnosti, Mate Omazić, direktor ICT sektora za obnovljive izvore energije te Dario Turniški, menadžer u poslovnoj prodaji.

Upute za korištenje nalaze se na elektro punionici. Korisnici se trebaju registrirati za korištenje punionice, a u početnom periodu punjenje se neće naplaćivati.

Inače, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje gradnje punionice vozila na električnu energiju u iznosu do 86.008,20 kuna. Čitav projekt je vrijedan 248.077,06 kuna. Isto tako, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Bjelovaru sufinanciranje nabave električnog automobila Renault Zoe u iznosu do 78.547,50 kuna čija je ukupna vrijednost 238.320,00 kuna. Novi e-automobil će najviše koristiti gradski komunalni redari.

Podijeli s prijateljima!
Back to top