Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Najavljen “Skoro 15. DOKUart”

Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara, uz potporu Grada Bjelovara, organizira 15. po redu međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart. Ove godine festival je u nešto drugačijem izdanju. S obzirom na situaciju uzrokovanu koronavirusom, Udruga je odlučila uobičajen termin festivala u listopadu, zamijeniti ljetnim. Upravo radi toga osmišljen je i nešto drugačiji naziv ovogodišnjeg festivala – „Skoro 15. DOKUart“.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak je, u utorak, 30. lipnja 2020. godine s predstavnicima Udruge DOKUart, najavio „Skoro 15. DOKUart“. U tri mjeseca prikazat će se 14 filmova, na četiri različite lokacije, a među njima su tri hrvatske premijere. 

Prva lokacija gdje će 10. srpnja u 21 sat biti prikazan i prvi film, njemački film pod nazivom Vodootporne, održat će se u središtu grada u Boho parku, gdje se odvija i program Bjelovarskoga kulturnog ljeta.

Tu su još tri zanimljive lokacije – dvorište takozvanih crvenih zgrada preko puta bolnice, dvorište Naselja kralja Petra Krešimira 4., već poznata projekcija pod zvijezdama u Maglenči te drive in projekcije na parkiralištu.

S obzirom na situaciju nije moguće ni preporučljivo dovesti nekoga od redatelja ili protagonista filmova koji će biti prikazani, no očekuje se da će oni ipak sudjelovati na ovogodišnjem DOKUartu i to putem Skypea.

Uz “Skoro 15. DOKUart” na programu Bjelovarskoga kulturnog ljeta je ponovno i Filmodrom ljetno kino koji 1. srpnja otvara nagrađivani poljski film Hladni rat. Na rasporedu je deset filmova.

Ispod su poveznice za prvi dio programa „Skoro 15. DOKUart“ te program Filmodroma.

Sve projekcije su besplatne.

https://dokuart.hr/program/

https://dokuart.hr/filmodrom/

Mole se građani da poštuju mjere Stožera civilne zaštite i održavaju propisani razmak na svakom događanju u gradu. Hvala.

Podijeli s prijateljima!
Back to top