Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pakračka ulica dobila 180 stabala

Grad Bjelovar prihvatio je suradnju trgovačkog društva Kronospan CRO d.o.o. na projektu „Grow“. Riječ je o akciji sadnje 1180 sadnica stabala u gradu, od čega je 180 sadnica crne johe sađeno u Pakračkoj ulici.

Stabla su visoka oko šest metara, a dostići će visinu od oko 25 metara, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao kako je cilj zazeleniti Bjelovar gdje god je to moguće. Ostalih 1000 stabala sadit će se na jesen i sljedeće godine u proljeće duž nove šetnice koja će se protezati uz Bjelovacku, objasnio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Dodao je kako će šetnica biti duža od 2 kilometara te da je u planu šetnica i na drugoj strani grada.

Sve sadnice osigurao je Kronospan, koji na taj način, kaže voditeljica nabave sirovine Lidija Bačak, želi odužiti prirodi s obzirom da im je posao prerada drveta te, naravno, uljepšati grad. U svemu su, ističe, pomogle i Hrvatske šume iz čijega su rasadnika stabla i dopremljena, a koje su sugerirale vrstu brzorastućeg drveta pogodnog za sadnju u gradu.

U sadnji, predstavnicima Grada i Kronospana, pomogli su i djelatnici Cvjetnoga ateljea Marina.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content