Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odobreno sufinanciranje rekonstrukcije križanja cesta u Patkovcu

Odobreno je sufinanciranje projekta rekonstrukcije križanja nerazvrstane ceste i državne ceste 28 u Patkovcu te gradnja pješačkih staza. Do kraja ljeta radovi bi trebali biti gotovi, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak 9. ožujka u maloj gradskoj vijećnici.

Na natječaj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova prijavljeno je 146 projekata iz cijele Hrvatske, a rekonstrukcija križanja u Patkovcu jedan je od 26 odobrenih.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,250.000 kuna od kojih 875.000 sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će ostale troškove snositi Grad Bjelovar.

Da bi se projekt realizirao, potrebno je prošiti raskrižje te će se time dosadašnji problem izlaska s nerazvrstane crte na državnu u potpunosti riješiti. Osim rekonstrukcije raskrižja, projekt obuhvaća i izgradnju obostrane pješačke staze uz DC 28 s pripadajućom oborinskom odvodnjom i jednostranu pješačku stazu uz nerazvrstane ceste prema Cigleni i Patkovcu, a bit će postavljeni i pješački prijelazi, semafori te prometni znakovi.

Osim predstavljanja projekta gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na konferenciji za novinare najavio je rebalans proračuna.

  • Proračun Grada Bjelovara iznosi oko 180 milijuna kuna i dobro se puni, ali s obzirom da nam je odobren veliki broj projekata, na idućoj sjednici Gradskog vijeća podignut ćemo ga za 10 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik te najavio mogućnost realizacije novih projekata te samim time i dodatne rebalanse proračuna.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović tom je prilikom rekao da je uz ovo, potrebna i rekonstrukcija raskrižja kod Euroduhana te križanje ulica Milana Šufflaya i Pere Biškupa. Konferenciji za novinare prisustvovala je i Sanja Rajić, projektantica B-projekta.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content