Gradonačelnik primio Petra Goršu, najboljeg hrvatskog strijelca

Gradonačelnik primio Petra Goršu, najboljeg hrvatskog strijelca

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u utorak, 6. ožujka 2012. godine primio Petra Goršu, člana Streljačkog društva Bjelovar 1874. S njim su došli predsjednik Društva Marijan Rezneki te trener i dopredsjednik Željko Rogulja.

Petar Gorša, mladi i vrlo uspješni bjelovarski strijelac, stekao je uvjete za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu (kolovoz 2012. godine). Naime, na Prvenstvu Europe u Vierumaeki, Finska, on je 19. veljače osvojio 7. mjesto i osigurao si kvotu za nastup na Olimpijskim igrama. Ujedno je tamo postavio i nove državne rekorde (osnovni rekord i rekord finalnog gađanja).

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, uz iskrene čestitke najboljem strijelcu Republike Hrvatske u gađanju zračnom puškom, napomenuo je da će iz pričuve Petru Gorši dati pet tisuća kuna za pripreme za nastup na Olimpijskim igrama. Inače, Grad Bjelovar godišnje za Streljačko društvo Bjelovar za održavanje objekta, plaću domara, redovan rad te prioritetni sport izdvaja godišnje oko 150 tisuća kuna.

Petar Gorša je član Streljačkog društva Bjelovar 1874 od 1997. godine. U svojoj karijeri je skoro svake godine proglašen najboljim sportašem Grada Bjelovara, ali i niz godina najboljim sportašem Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz mnoge dosadašnje uspjehe treba spomenuti da je on višestruki prvak Republike Hrvatske u gađanju zračnom puškom (na prvenstvima i kup natjecanjima). Višestruki je prvak RH u gađanju malokalibarskom puškom (drži dva rekorda u seniorskoj i 4 rekorda u juniorskoj kategoriji). U Granadi 2007. godine osvojio je četvrto mjesto i Beogradu 2005. godine šesto mjesto na juniorskom europskom prvenstvu te sedmo i deseto mjesto 2006. u Zagrebu na juniorskom svjetskom prvenstvu u gađanju malokalibarskom puškom. On je i dvostruki juniorski prvak Europe u gađanju zračnom puškom (Moskva 2006. i Winterthur 2008. godine). Svjetski je juniorski viceprvak u gađanju zračnom puškom – Zagreb 2006. godine.  Osvojio je četvrto mjesto u Bangkoku 2007. godine na Svjetskom kupu te nastupao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content