Prezentiran plan rada Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara

Prezentiran plan rada Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara

U utorak, 8. veljače 2011. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Brankica Janči u uredu gradonačelnika okupljenima su predstavili plan rada Zajednice udruga u kulturi za 2011. godinu.

Program počinje u petak, 11. veljače 2011. godine koncertom Saše Kovača „Gdje je ljubav“. Svoj prvi samostalni koncert Saša Kovač poklanja Gradu Bjelovaru povodom Valentinova. Koncert će se održati u 19 sati u Domu kulture i ulaz je slobodan.

Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara čija je jedna od zadaća što uspješnije objediniti suradnju udruga pri organizaciji manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, osmislila je sadržaje koji će se odvijati tijekom cijele godine.

Uz predstavnike Grada Bjelovara i Zajednice na prezentaciju je došao i Saša Kovač kojemu se gradonačelnik Antun Korušec zahvalio što poklanja Bjelovaru koncert za Valentinovo. Gradonačelnik je, uz ostalo, pohvalio i rad Zajednice udruga u kulturi koja je prošle godine organizirala 43 različita događanja: deset izložbi slika, ručnih radova i rukotvorina, prikazano je osam dokumentarnih filmova, održane su dvije likovne kolonije, četiri kazališne predstave i 19 kulturno-umjetničkih programa. U programima Bjelovarskog kulturnog ljeta, u četiri mjeseca, bilo je 1300 sudionika od kojih su 610 bili gosti iz Hrvatske.

Saša Kovač o svom je nastupu rekao da mu je neizmjerno drago što će svoj prvi samostalni koncert održati u Bjelovaru, rodnom gradu svojih roditelja te je predstavio goste koji će nastupati: Mario Mihaljević, Romana Farkaš, Trio Janči i Plesni Klub Bjelovar.

Brankica Janči, predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara predstavila je plan rada Zajednice u 2011. godini. Napomenula je da će ove godine, zbog smanjenja troškova, Bjelovarsko kulturno ljeto trajati dva mjeseca. Program Zajednice, u kojoj sudjeluje četrnaest udruga s područja Grada Bjelovara, odvijati će se tijekom cijele godine.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content