Potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje Učeničkog doma u Bjelovaru

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje Učeničkog doma u Bjelovaru

U utorak, 7. veljače 2011. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan je Sporazum o sufinanciranju izgradnje Učeničkog doma u Bjelovaru.
Sporazum su potpisali Želimir Janjić, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara. Svečanom potpisivanju jednog od najvećih projekata u Gradu Bjelovaru nazočile su i saborske zastupnice Đurđa Adlešič, Karmela Caparin, Zdenka Čuhnil, te saborski zastupnik Stanko Grčić.

Potpisnici Sporazuma suglasni su da će zajednički financirati troškove izgradnje i opremanja Učeničkog doma u Bjelovaru, stručni nadzor nad izgradnjom i opremanjem te uređenje neophodnog okoliša u sljedećim omjerima:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa sa 75%
  • Bjelovarsko-bilogorska županija sa 15%
  • Grad Bjelovar sa 10%

U Bjelovaru postoji tek jedan učenički dom čiji su smještajni kapaciteti već godinama daleko ispod potreba. Prerastanjem Bjelovara u veleučilišni grad, u kojem 1571 student pohađa studij ekonomije riječkog i zagrebačkog ekonomskog fakulteta, studij Mehatronike kao i studij Sestrinstva u Visokoj tehničkoj školi, prije više se godina ukazala potreba za gradnjom smještajnih kapaciteta za učenike i studente iz drugih krajeva Hrvatske koji se školuju u Bjelovaru. Prepoznavši tu potrebu Grad Bjelovar je osigurao zemljište i izradio potrebnu dokumentaciju u vrijednosti 7,8 milijuna kuna za izgradnju novog doma.

Ukupna investicija novoga doma, s 240 ležaja i popratnim sadržajima iznosi oko 45 milijuna kuna te će se financirati iz državnog, gradskog i županijskog proračuna. U 2011. godini iz državnog proračuna planira se izdvojiti pet milijuna kuna. Radovi će stoga moći početi odmah nakon procedure izbora izvoditelja radova na javnom natječaju.

Grad Bjelovar će prije početka izgradnje izmjestiti hidrometeorološki zavod i do kraja očistiti gradilište.

Rok završetka radova predviđa se do kraja 2012. godine, a obveze plaćanja izvršenih radova i izvedenih usluga do kraja 2013. godine.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content