Počeo 6. DOKUart

Počeo 6. DOKUart

Odličnim njemačko-austrijskim filmom Jesenje zlato, redatelja i scenarista Jana Tenhavena, započeo je u subotu, 1. listopada 2011. godine 6. Međunarodni festival dokumentarnog filma, DOKUart. Od 1. do 7. listopada 2011. godine u Domu kulture prikazat će se četrnaest filmova iz Njemačke, Bugarske, Nizozemske, Rumunjske, Kine, Srbije i Hrvatske.

Na svečanom otvorenju DOKUarta gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je, zahvaljujući se trojcu iz Udruge za promicanje kulture DOKUart Denisu Hladišu, Marijani i Draženu Kranjec te selektorici Radi Šešić, s ponosom izjavio da je DOKUart prestižni festival međunarodnog dokumentarnog filma o kojem se s uvažavanjem govori i izvan granica naše zemlje.

Uvertira svečanom otvorenju DOKUarta bila je izložba u Foto klubu Bjelovar pod nazivom Hoću kino. Ovogodišnji DOKUart posvećen je kinu i prisjećanju na kina koja su u Bjelovaru bila važan dio života svakog pojedinca. Gradonačelnik Antun Korušec je na izložbi i na otvorenju poručio građanima da i on hoće kino te da će kino uskoro biti i izgrađeno u središtu grada na lokaciji pored Sokolane II. Projektna dokumentacija za izgradnju višenamjenskog prostora – kina je pri kraju, a početak izgradnje planira se u 2012. godini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Damir Špehar i Goran Matejak

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content