Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počinje energetska obnova doma u Zvijercima

Ovih dana počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade društvenoga doma u Zvijercima. Vrijednost samo radova prema troškovniku je 1.052.301,25 kn, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.236.360,75 kuna.

Fond za regionalni razvoj za tu je svrhu odobrio 748.406,45 kn, dok je dodatnih 277.328,92 kn odobreno od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Gradski udio u toj energetskoj obnovi iznosit će tek 210.360 kn.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije, nakon čega će objekt iz energetskog razreda F u prijeći B energetski razred. Gradonačelnik Dario Hrebak, prilikom obilaska doma, istaknuo je zadovoljstvo što će taj objekt uskoro dobiti novi izgled, ali i biti funkcionalniji. Dodao je i kako ga građani puno koriste jer trenutačno ima sakralnu funkciju, s obzirom da se u njemu održavaju mise, a dio se koristi i za potrebe tamošnjeg nogometnog kluba.

Prema Ugovoru trajanje radova trebalo bi biti do 30. rujna, no vjeruje se da će oni završiti do ljeta. Izvođač radova je Begeom inženjering d.o.o. iz Nove Ploščice. 

Back to top