Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad će ove godine stipendirati 35 novih studenata

Uime Grada Bjelovara gradonačelnik Dario Hrebak potpisao je 35 novih ugovora sa studentima koji prebivalište imaju na bjelovarskom području.

Studenti u prvoj godini, nakon potpisivanja ugovora, dobivaju sedam stipendija, a u narednim godinama deset stipendija. Iznos stipendije je 800 kn na mjesec. Uz to, u proračunu je za ovu godinu osiguran novac i za stare stipendiste, njih 63-je. Ukupno govorimo o 750.000,00 kn za 98 stipendija koje se isplaćuju od siječnja ove godine.

Podsjetimo i da su sve prijave za stipendiranje, na temelju natječaja koji je proveo Grad Bjelovar na svojim internetskim stranicama, išle preko aplikacije, odnosno e-obrasca koji je predstavljen uz sam natječaj u studenome.

Ono što je bitno napomenuti je i da je u proračunu ove godine, putem redovnog financiranja, osiguran novac i za stipendiranje studenata 1. godine Veleučilišta u Bjelovaru. Naime, najbolje rangirani učenici na državnoj maturi koji upišu naše Veleučilište, njih deset, primat će stipendiju u iznosu od 7 i pol tisuća kuna na godinu. O dodjeli tih stipendija putem natječaja odlučivati će Veleučilište.

Podijeli s prijateljima!
Back to top