Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Veleučilište u Bjelovaru i FINA sklopili Sporazum o suradnji

Veleučilište u Bjelovaru s Financijskom agencijom potpisalo je Sporazum u procesu dvosmjernog transfera znanja i tehnologija, nastavnom procesu te procesu integracije studenata na tržište rada kroz angažman putem studentskoga servisa.

Tako će se, među ostalim, u takozvanom razvojnom IT centru Fine koji će se osnovati, za bjelovarske studente provoditi terenska nastava, stručna praksa. Tamo će moći definirati i zadatke za izradu završnih radova, ali i angažirati studente na poslovima u Financijskoj agenciji. FINA će, također, upućivati gostujuće predavače na naše Veleučilište.

Bjelovar je peti grad koji ima takav oblik suradnje akademske zajednice i Fine, uz potporu jedinice lokalne samouprave, istaknuo je tom prilikom predsjednik Uprave Fine Dražen Čović. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak rekao je kako bez znanja nema funkcioniranja grada te je Veleučilište u Bjelovaru izuzetno bitno, svi njegovi smjerovi, a posebice Računarstvo koje stvara kadrove za gospodarstvo 21. stoljeća. Zadovoljan je što je FINA prepoznala potencijal Veleučilišta te što je osigurala mogućnost da studenti mogu biti i njezini zaposlenici. Dodao je kako je to još jedan korak kojim se mladi nastoje zadržati u Bjelovaru. 

Podijeli s prijateljima!
Back to top