Svečano otvoren novouređeni prostor područne škole Veliko Korenovo

Svečano otvoren novouređeni prostor područne škole Veliko Korenovo

Zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić u nedjelju je, 29. svibnja 2011. godine svečano otvorila novouređeni prostor Treće osnovne škole Bjelovar, područne škole Veliko Korenovo.

Tom prilikom iznijela je podatke o ulaganjima Grada Bjelovaru u 3. osnovnu školu Bjelovar, područnu školu Veliko Korenovo, započetu 2009. godine izradom elaborata, spajanjem čestica, snimkom postojećeg stanja te izvođenjem vodovodnog priključka. U 2010. godini izvršeni su soboslikarski, parketarski i stolarski radovi, izvedeno je centralno grijanje, te kupljene klupe i stolice. Djeca već godinu dana pohađaju nastavu u dvije nove učionice u jednoj (dopodnevnoj) smjeni. Nedavno su završeni radovi na hodniku i sportskoj dvorani za koju je potrebno nabaviti opremu. Grad Bjelovar je do sada u te radove uložio 214 tisuća kuna. Dodatnih 24 tisuće kuna utrošeno je na radove i opremu nedavno uređenog školskog dvorišta i za nadstrešnicu na autobusnom ugibalištu. Školsko dvorište je sada opremljeno novim sadržajima za djecu: dvije ljuljačke, 2 klackalice i tobogan.

Na svečano otvorenje novouređenog prostora škole dolazilo se i biciklima u sklopu tradicionalne šeste Biciklijade 3. osnovne škole. U Veliko Korenovo je tako iz matične škole stiglo nekoliko stotina djece i roditelja. Učenice i učenici, njihovi roditelji, mještani Velikog Korenova zajedno sa ravnateljicom 3. osnovne škole Ljubicom Zečić i njenim suradnicima su, uz prigodan program i puno igara, uživali družeći se zajedno na nogometnom igralištu NK Veliko Korenovo.

Ljiljana Balažin
FOTO: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content