Potpisan Ugovor za Projekt odvoji po boji

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, u srijedu 15. svibnja u Zagrebu, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uime Grada Bjelovara potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za projekt “Odvoji po boji”.

Uime Ministarstva zaštite okoliša i energetike Ugovor je potpisao ministar Tomislav Ćorić, a uime Fonda direktor Dubravko Ponoš. Bjelovarski projekt vrijedan je 1.411.103,79 kuna. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85%, odnosno 1.199.438,22 kuna.

Cilj je izgraditi svijest građana o odvajanju otpada i općenito njegovom zbrinjavanju. Projekt će trajati 20 mjeseci i uz Grad Bjelovar obuhvaća osam općina-Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Severin, Kapela, Zrinski Topolovac, Velika Pisanica i Šandrovac. Na svečanosti u Zagrebu ugovore je potpisalo sedam gradova i općina, a ukupna vrijednost projekata je 4,3 milijuna kuna, dok je EU sufinanciranje 3,7 milijuna kuna.

Back to top