Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Potpisani ugovori s novim stipendistima

Grad Bjelovar donio je Odluku o dodijeli 34 nove stipendije studentima čije je prebivalište na području Grada Bjelovara.

S deset najboljih studenata i njihovim roditeljima, odnosno skrbnicima, ugovore je potpisao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji im je čestitao i poželio sreću u daljnjem školovanju.

Studenti u prvoj godini, nakon potpisivanja ugovora, dobivaju sedam stipendija, a u narednim godinama deset stipendija. Iznos stipendije je 800 kn na mjesec, a ona je nepovratna uz uvjet da su izvršene sve ugovorne obveze. Uz nove, Grad stipendira još 84-ero studenata s područja Grada Bjelovara koji uredno upisuju svaku akademsku i koriste stipendiju do kraja redovnog ili izvanrednog studija.

Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo da su prijave za stipendiranje, na temelju natječaja koji je proveo Grad Bjelovar na svojim internetskim stranicama, išle putem aplikacije, odnosno e-obrasca. Riječ je o novom obrascu koji identifikaciju prijavitelja obavlja preko NIAS sustava i sam e-obrazac automatski vrši bodovanje u skladu s Pravilnikom o stipendiranju Grada Bjelovara. Tako je, dodaje gradonačelnik, sve napravljeno u potpunosti transparentno i nemoguće je bilo pogodovati nekome tko doista nije zaslužio dobiti gradsku stipendiju. Istaknuo je i da je na taj način olakšan posao i studentima i službenicima u Gradskoj upravi.

Važno je napomenuti kako je Grad i ove godine u proračunu, putem redovnog financiranja, osigurao i novac za stipendiranje studenata Veleučilišta u Bjelovaru, kao i za vrhunske sportaše koji studiraju na Veleučilištu u Bjelovaru. O svemu tome odlučuje Veleučilište, koje i provodi natječaj.

Podijeli s prijateljima!
Back to top