Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arhiv dobio na korištenje zgradu u vlasništvu Grada Bjelovara – primopredaji prisustvovala i ministrica Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Bjelovar te je tom prilikom prisustvovala potpisivanju Ugovora između Grada Bjelovara i Državnoga arhiva u Bjelovaru kojega su potpisali gradonačelnik Dario Hrebak i ravnateljica Arhiva Martina Krivić Lekić.

Riječ je o Ugovoru o davanju na uporabu poslovnog prostora, odnosno zgrade u vlasništvu Grada Bjelovara, a koju je Arhiv do sada dijelio s Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru te Tehnološkim parkom d.o.o. Bjelovar. Nakon pronalaska novoga prostora za Tehnološki park, stvorili su se uvjeti da se zgrada na Trgu Eugena Kvaternika da na korištenje Državnom arhivu u Bjelovaru, bez naknade na neograničeno vrijeme, dok postoji potreba za upotrebom. Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo brigom lokalne samouprave o Arhivu. Gradonačelnik ju je upoznao i s daljnjim planovima na tom planu, a vezanima uz gradnju spremišta Arhiva za što je projekt gotov, ali i s planom gradnje nove zgrade Arhiva što bi bila druga faza toga projekta.

Ministrica je u pratnji gradonačelnika i suradnika obišla i Dom kulture koji je u obnovi. Istaknula je oduševljenje viđenim te je dodala kako je sigurna da će to biti jedna od najljepših dvorana u Hrvatskoj kada radovi budu gotovi, što smatra ogromnim iskorakom za kulturu ne samo u našem gradu nego i na širem prostoru.

Podijeli s prijateljima!
Back to top