Održano predavanje za stočare

Grad Bjelovar u suradnji s Veterinarskom stanicom Bjelovar d.d. organizirali su u utorak 12. travnja 2011. godine predavanje za stočare u velikoj vijećnici Grada Bjelovara.

Predavači, prof. dr. sc. Goran Bačić, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i mr. sc. Josip Daud, dr. vet. med., Centar za skladištenje sjemena goveda, Đakovo zainteresiranima su predstavili potpuno novu metodu dijagnostike graviditeta kod krava pomoću specifičnog proteina (PSPB). Cilj predavanja bio je obučiti stočare kako uštedjeti na reprodukciji goveda koja je inače stalni izvor gubitaka u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Predavanje je bilo izuzetno dobro posječeno. Osim stočara uključile su se i veterinarske stanice iz okolnih županija. Zbog velikog interesa Grad Bjelovar će isto predavanje ponoviti u jesenskom periodu ove godine.

Tijekom predavanja izvršeno je i anketiranje prisutnih stočara za daljnju edukaciju za tečajeve informatike, mljekar-sirar, mesar-kobasičar, poljoprivrednik-gospodarstvenik (koji se upisuju u radnu knjižicu).

Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content