Tradicionalni prijam orača na jesenskom sajmu 2013.

Tradicionalni prijam orača na jesenskom sajmu 2013., 8. rujna 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Već niz godina Grad Bjelovar novčano pomaže sudionike sa svog područja na županijskim i državnim natjecanjima u oranju. To je jedna od niz mjera i subvencija u poljoprivredi koju provodi Grad Bjelovar.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec primio je orače u nedjelju, 8. rujna 2013. godine na štandu Grada Bjelovara. Orači su se natjecali na 12. natjecanju orača Bjelovarsko-bilogorske županije u Ivanskoj 24. kolovoza 2013. godine.

To su orači s područja Grada Bjelovara:

  1. Zoran Piskač, Prgomelje – za osvojeno 1. mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, pripremu i nastup na županijskom natjecanju, pripremu i nastup na državnom natjecanju dobio je 3.000,00 kuna i 5.000,00 kuna za ugradnju dizanja zadnjeg plužnog tijela i ugradnju kopirnog kotača na plugove.
  2. Zoran Kosanović, Galovac za osvojeno 2. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, pripremu i nastup na županijskom natjecanju dobio je 2.000,00 kn. 
  3. Luka Perković, Galovac, najmlađi sudionik natjecanja, za osvojeno 6. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, pripremu i nastup na županijskom natjecanju dobio je 1.500,00 kuna.
  4. Denis Loborec, Obrovnica za osvojeno 3. mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, pripremu i nastup na županijskom natjecanju dobio je 1.500,00 kuna.
  5. Marijan Ralica, Purićani za 4. mjesto, pripremu i nastup na županijskom natjecanju u oranju konjskom zapregom dobio je 1.500,00 kn. 
  6. Ivan Ivanuš, Galovac za 3. mjesto u kategoriji oranje konjskom zapregom, pripremu i nastup na županijskom natjecanju u oranju konjskom zapregom dobio je 1.500,00 kn.

Na prijemu su bili i Miro Kolić, član Izvršnog odbora Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja te vođa ekipe natjecatelja Ivan Ovčariček.

U subotu, 31. kolovoza 2013. godine u Donjim Andrijevcima na oranici Marka Vinarića održano je 11. državno natjecanje u oranju. Predstavnik Grada Bjelovara Zoran Piskač na državnom prvenstvu u kategoriji plugova premetnjaka osvojio je prvo mjesto i on će predstavljati Hrvatsku na 61. svjetskom prvenstvu u oranju koje će se iduće godine u rujnu održati u Francuskoj.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top