Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proglašeni najbolji sportaši Bjelovara u 2016.

Sportska zajednica Grada Bjelovara još jednom je izabrala najbolje sportaše u prošloj godini. Birali su se najbolji sportaši Sportskog saveza gluhih Grada Bjelovara, Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom te najbolje sportašice, sportaši i sportske ekipe u 2016. Također, kao i svake godine, dodijeljena su i sportska priznanja za dugogodišnji rad Sportske zajednice Grada Bjelovara.

Uoči same dodijele nagrada prisutnima su se obratili bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, predsjednik Sportske zajednice Grada Bjelovara Željko Maletić,  predsjednik Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom Dražen Družinec i  Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Uz mnoštvo sportaša, njihovih trenera, prijatelja i roditelja, svečanosti su prisustvovale i zamjenice gradonačelnika Jasna Višnjević i Lidija Novosel, predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara Vanja Posavac, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora i mnogi drugi sportski djelatnici. 

Najbolja sportašica u 2016. godini je Petra Miškulin, kadetkinja, članica bjelovarskog Taekwondo kluba Fox. Petra je na Europskom prvenstvu kao članica hrvatske reprezentacije ostvarila plasman od 5-8 mjesta i aktualna je prvakinja države. Najbolji sportaš je Marko Erjavac, kadet, također član Taekwondo kluba Fox, koji je na Europskom prvenstvu kao član reprezentacije Republike Hrvatske osvojio 9. mjesto, a na Croatia openu i Luxemburg openu 1. mjesto. Najboljom ženskom sportskom ekipom u 2016. godini proglašene su seniorke Ženskog rukometnog kluba Bjelovar. One su u Cupu Republike Hrvatske osvojile 5. mjesto,. a u I. hrvatskoj rukometnoj ligi 11. mjesto. Najbolja muška sportska ekipa su seniori Kuglačkog kluba Bjelovar, koji su u Europskom NBC Kup natjecanju u Njemačkoj osvojili 9. mjesto, a u I. hrvatskoj kuglačkoj ligi 5. mjesto. Najboljim sportašima čestitao je i nagrade uručio gradonačelnik Antun Korušec.

Proglašeni su i najbolji u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Tako su među ekipama kadetkinja najboljima proglašene rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar. Na drugom mjestu su zasjele kadetkinje Stolnoteniskog kluba Bjelovar, a na trećem ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Bjelovar.

Među ekipama kadeta na prvom je mjestu Košarkaški klub Bjelovar, na drugom Rukometni klub Bjelovar, a na trećem Stolnoteniski klub Bjelovar. Najbolji kadet je Marko Erjavac, član Taekwondo kluba Fox, drugi je član Atletskog kluba Bjelovar Jurica Kovačić, a treće je mjesto osvojio Filip Jurišić iz Rukometnog kluba Bjelovar. Kada govorimo o kategoriji kadetkinja, na prijestolje je stala Petra Miškulin, članica bjelovarskog Taekwondo kluba Fox. Iza nje po uspjesima je atletičarka Atletskog kluba Bjelovar Dora Dent, a na trećem mjestu je Ivana Grgić, članica Stolnoteniskog kluba Bjelovar. Kadetima je nagrade uručila zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel.

Predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac dodijelila je nagrade najboljim juniorima. Među ženskim ekipama tu je titulu ponio Ženski rukometni klub Bjelovar. Druge su juniorke iz Stolnoteniskog kluba Bjelovar, a treće članice bjelovarskog Streljačkog društva Sokol. Streljačko društvo Bjelovar 1874 je najbolja muška juniorska ekipa u prošloj godini. Slijedi je ekipa Rukometnog kluba Bjelovar, a juniori na trećem mjestu su ekipa Nogometnog kluba Bjelovar. U pjedinačnoj kategoriji među juniorkama na prvom je mjestu Ivana Zeljko iz Atletskog kluba Bjelovar, na drugom članica Taekwondo kluba Omega Lea Leljak, a na trećem rukometašica Rukometnog kluba Bjelovar Iva Hruby. Najbolji junior je strijelac Miran Maričić, član Streljačkog društva Bjelovar 1874. Mirana na drugom mjestu slijedi Kristijan Šejić iz Taekwondo kluba Omega, a na trećem Amon Vidović iz Rukometnog kluba Bjelovar.

Proglašeni su i najbolji seniori. Najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub Bjelovar. Drugi je Stolnoteniski klub Bjelovar, a treći Ženski odbojkaški klub Bjelovar. U kategoriji muških ekipa prvo mjesto zaslužili su seniori Kuglačkog kluba Bjelovar, drugi su Streljačko društvo Bjelovar 1874, a treći Nogometni klub Bjelovar. Među pojedincima, najbolja seniorka je rukometašica Mirna Gašparović. Na drugom mjestu je Andrea Pacadi iz Taekwondo kluba Fox, a na trećem Ana Piragić iz Taekwondo kluba Omega. Na tron među seniorima zasjeo je nogometaš Nogometnog kluba Bjelovar Dinko Gavranović. Drugi je Brian Češljar iz Taekwondo kluba Fox, dok je na trećem mjestu među seniorima Juraj Segin, član bjelovarskog Biciklističkog kluba Gema. Najboljim seniorima priznanja je uručila zamjenica gradonačelnika Jasana Višnjević.

Brončana plaketa Sportske zajednice Grada Bjelovara za 2016., kao sportsko priznanje za dugogodišnji rad, dodjeljena je Vanji Selaku za taekwondo i kettlebell. Brončanu plaketu dobio je i Boris Presečki za bodybuilding, dok je Trofej Sportske zajednice Grada Bjelovara zaslužio Stanko Štimac, dugogodišnji bjelovarski sportski djelatnik na području odbojke i školskoga sporta. Priznanja im je uručio predsjednik Sportske zajednice Željko Maletić

Među sportašima iz Sportskog saveza gluhih Grada Bjelovara najbolji su bili taekwondoistica Sara Rajčević te rukometaš Bojan Crnojević. I Bjelovarski sportski savez osoba s invaliditetom već tradicionalno dodjeljuje priznanja najboljim sportašima Grada Bjelovara za proteklu godinu, a najuspješniji sportaš – senior je atletičar Josip Slivar. Drugo je mjesto zauzeo strijelac Damir Bošnjak, dok je na trećem atletičar Albin Vidović. Najbolja ekipa Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom je Atletski klub Sokol. Sportašima s invaliditetom nagrade je uručio Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Za vrijeme svečanosti, u predahu, publiku su zabavljali učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, Bjelovarske mažoretkinje, Klapa Bjelovar i Plesni klub H8.

 

Tekst: Kristina Turković

Fotografije: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content