Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Projekt Sinergijom do uspješnije zajednice ide dalje

Na konferenciji za novinare predstavljen projekt Sinergijom do uspješnije zajednice za osiguranje pomoćnika u nastavi, 4. rujna 2017., mala vijećnica Grada Bjlovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Ugovor za projekt Sinergijom do uspješnije zajednice za osiguranje pomoćnika u nastavi potpisan je na svečanosti organiziranoj na zagrebačkom Šumarskom fakultetu u petak, 1. rujna. U ime Grada Bjelovara, kako bi se osiguralo 40 pomoćnika u nastavi za 43-je učenika u bjelovarskim osnovnim školama, potpisao ga je gradonačelnik Dario Hrebak. O samom projektu javnost je obavještena na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 4. rujna 2017., u maloj vijećnici Grada Bjelovara.

Ugovor je vrijedan 7.248.288 kuna, od čega Europski socijalni fond financira 6.668.424,96 kuna, što je i najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Grad Bjelovar sufinancirat će u tome oko 570 tisuća kuna. Novost je da je, za razliku od prijašnjih godina, ugovor četverogodišnji, a razdoblje provedbe projekta je od 22. srpnja 2017. do 21. srpnja 2021. – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Projekt provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a partneri Gradu Bjelovaru su pet bjelovarskih osnovnih škola. U ime ravnatelja škola, na konferenciji za novinare obratila se ravnateljica 2. osnovne škole Davorka Bačeković Mitrović istaknuvši vrijednost projekta Sinergije koji će za njihovih deset učenika puno značiti u nastavi i kvaliteti njezina ostvarenja. Projekt je pohvalila i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec. Napomenula je kako su svi pomoćnici u nastavi prošli potrebnu edukaciju koja je potrebna kako bi znali pristupiti određenim poteškoćama koje neko dijete ima i stvara mu probleme tijekom nastave i učenja.

Voditelj projektnog tima Zdravko Pavec objasnio je kako će se u svakoj školskoj godini prijavljivati novi broj učenika kojima je potreban pomoćnik u nastavi i prema tome će se zapošljavati pomoćnici. Istaknuo je i odličnu suradnju s osnovnim školama za koju smatra da će se nastaviti i sljedećih godina.

Podsjetimo, projekt Sinergije Grad Bjelovar provodi četvrtu godinu za redom, no pomoćnici u nastavi u bjelovarskim osnovnim školama postoje od 2010. godine. Od tada do danas, točnije zaključno sa školskom godinom 2017./2018., posao pomoćnika i komunikacijskog posrednika u nastavi dobilo je više od 200 osoba.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content