Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena Proljetna škola informatike

Otvorena Proljetna škola informatike, 17. ožujka 2016., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Nakon Zimske škole informatike u siječnju, u četvrtak 17. ožujka 2016., službeno je otvorena i Proljetna škola informatike. Već na informativnom sastanku s gotovo pedeset učenika 3. i 4. razreda bjelovarskih osnovnih škola i njihovim roditeljima, pokazan je velik interes. Proljetna škola informatike u 1. osnovnoj školi Bjelovar, koja i organizira tečaj, s radom počinje 21.ožujka, kada počinju i proljetni praznici u školama, i traje do 25.ožujka. Učenici će biti raspoređeni u tri skupine i u pet dana odslušat će 30 sati tečaja.

Grad Bjelovar i ovaj put daje svestranu podršku takvom projektu što će činiti i u budućnosti. Rekao je to na otvorenju gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec. Istaknuo je zadovoljstvo održavanjem takvih tečajeva koji će mladima zasigurno ispuniti njihovo slobodno vrijeme korisnim sadržajem i osigurati lakše daljnje školovanje.

Voditelj tečaja je učitelj informatike u 1.osnovnoj školi, Goran Jarčov, koji je na otvorenju rekao kako je cilj i opremiti učionicu te škole s robotičkom opremom. Dodao je kako su opremu već dobili na posudbu, u vrijednosti većoj od 3 tisuće i 200 kuna. Opremu im je posudio Nenad Bakić, osnivač udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih, koja bi trebala postati njihovo vlasništvo 1. siječnja 2017., kada prođu različita natjecanja u robotici koja ta udruga organizira. Zahvalio se i mnogim donatorima, među kojima je i Grad Bjelovar, koji su financijski sudjelovali u potpori Proljetne škole informatike.

Prisutne je pozdravila i ravnateljica 1.osnovne škole Bjelovar, Tatjana Landsman, istaknuvši važnost održavanja takvih tečajeva koje je prepoznao i Grad Bjelovar te je napomenula kako već razmišljaju o održavanju Ljetne škole informatike.

Gradonačelnik Korušec prisutne je podsjetio i na činjenicu da se prva Škola informatike u Bjelovaru održala još 2004. godine, tada u organizaciji Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije. Istaknuo je kako je, u šest godina koliko se održavala, u tu svrhu iz proračuna Grad Bjelovar izdvojio 51 tisuću kuna te tako omogućio i obrazovanje oko tisuću i 300 sudionika. Nakon petogodišnje pauze, 1.osnovna škola nastavila je s organizacijom Škole informatike za koju se nadaju da će postati tradicionalna.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content