Potpisan Ugovor o financiranju rada Pučke kuhinje

Grad Bjelovar od 2004. godine financira rad Pučke kuhinje koja djeluje u sklopu Župe sv. Antuna Padovanskog. Ove godine u proračunu je osigurano 300.000 kuna za rad kuhinje, što je 50.000 kuna više u odnosu na proteklu godinu. Ugovor su u utorak, 23. siječnja 2018., potpisali gradonačelnik Grada Bjelovar Dario Hrebak te župnik i gvardijan bjelovarskog samostana fra Marko Pustišek.

  • Želimo pomoći radu Pučke kuhinje te smatram da na takvim stvarima ne treba štedjeti. Drago mi je što smo, uz veći iznos financiranja, na obostrano zadovoljstvo dogovorili, da namirnice koje kuhinja koristi budu iz projekta Bjelovarski doručak, rekao je gradonačelnik i dodao kako je konačni cilj smanjiti broj samih korisnika te se osvrnuo na projekt Zaželi, kojim će pokušati djelomično to i ostvariti.

Postignutom suradnjom zadovoljan je bio i fra Marko Pustišek koji je napomenuo da Pučku kuhinju ne koriste samo oni koji tamo dolaze, već da ima dosta nepokretnih osoba kojima se hrana dostavlja.

  • U svoje ime, ali i u ime korisnika, od srca zahvaljujem na suradnji i pomoći za rad, kako Pučke kuhinje, tako i Caritasa. Također, zahvaljujem svim volonterima koji daruju svoje slobodno vrijeme kako bi pomagali drugima te se nadam da ćemo i ubuduće odlično surađivati, rekao je gvardijan bjelovarskog samostana.

Zadovoljstvo i zahvalu izrazila je i voditeljica Pučke kuhinje Dijana Bertić-Frančić koja je je tom prilikom rekla da je veseli činjenica što će krajnji korisnici konzumirati svježu, kuhanu i domaću hranu.

Za kraj, prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijačić Erjavec rekavši da je raduje svijest mladih Framaša za pomoć potrebitima, koje je zatekla u radu prilikom obilaska Pučke kuhinje.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content