Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ posjetila Bjelovar

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ posjetila Bjelovar, 24. lipnja 2016., dvorište Gradske uprave Grada Bjelovara Foto: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Savez hrvatskih društava u Sloveniji 14. put zaredom je organiziralo „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“. U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, u petak 24. lipnja 2016., trideset i šest biciklista s organiziranom pratnjom i ove se je godine na svom putu zaustavilo u Bjelovaru. Način je to na koji sudionici karavane odaju počast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te ostvaruju suradnju i prijateljske odnose s gradovima kroz koje prolaze.

Biciklisti su se u Bjelovaru zaustavili u dvorištu Gradske uprave gdje ih je dočekao gradonačelnik Antun Korušec sa svojim zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević. Nakon kratke okrjepe, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petar Antunović, gradonačelniku Korušecu uručio je Povelju Puta prijateljstva Vukovar-Ljubljana.

Povelja je trajni dokument očuvanja tradicije biciklističke karavane na Putu prijateljstva Vukovar-Ljubljana, duge oko 500 kilometara, kao i prijateljstva među gradovima i općinama koje sudionici posjećuju na putu. To je i povelja mira, suživota i izraza solidarnosti čiji potpisnici izražavaju želju i spremnost biti uzorima suradnje između Hrvatske i Slovenije u pružanju pomoći i razvitku tih država.

Prije nastavka svog biciklističkog puta prema Vrbovcu, sudionici karavane ispisali su razglednice s prepoznatljivim motivima grada Bjelovara, koje je pripremila Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, te se na taj način javili svojim obiteljima i prijateljima iz našega grada.

Tekst: Kristina Turković
Foto: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content