Reagiranje Grada Bjelovara na članak u Bjelovarcu o raskrižju u Patkovcu

Grad Bjelovar - Obavijest

U srijedu, 21. lipnja 2017., u tjedniku Bjelovarac izašao je članak o raskrižju u Patkovcu u kojemu se, među ostalim, na odgovornost proziva i Grad Bjelovar. Donosimo vam članak u cijelosti kao i odgovor Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Grada Bjelovara vezano uz tu temu kako bismo razjasnili nejasnoće:

„Bivša županijska cesta Patkovac – Dautan koja se spaja na državnu cestu u Patkovcu pripala je nadležnosti Grada Bjelovara prije tri godine.

U tom razdoblju, Grad Bjelovar je riješio imovinsko-pravni status ceste te je formirao česticu ceste što je preduvjet za izradu projekta rekonstrukcije te financiranje iste.
U razgovorima s nadležnom ispostavom Hrvatskih cesta, načelno je dogovoreno da u projekt rekonstrukcije uđe i dio pješačke staze uz državnu cestu koji će međusobno povezati autobusna stajališta koja se nalaze na državnoj cesti.

Ove godine u planu izrade projektne dokumentacije je i izrada projekta rekonstrukcije navedene ceste Patkovac – Dautan u čijem se koridoru postavlja i utisni toplovod Geotermalne elektrane u Cigleni te se predviđa izmicanje i osiguranje dijela ceste koja ide samim rubom potoka (kanala) kroz naselje (što se rješava uz uvjete Hrvatskih voda).

Plan je građevinsku dozvolu za navedene radove ishoditi do naredne građevinske sezone što je jedan od preduvjeta za uvrštenje gradnje u proračun Grada za narednu godinu.“

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Grada Bjelovara“

Skenirani članak iz "Bjelovarca" o raskrižju u Patkovcu
Skenirani članak iz “Bjelovarca” o raskrižju u Patkovcu

 

Back to top