Sirela modernizirala pogon

Bjelovarska Sirela svečano je u petak, 17. svibnja 2019., predstavila proširen i moderniziran proizvodni pogon te novoizgrađeno skladište gotovih proizvoda. Projekt je to vrijedan više od 43 i pol milijuna kuna od čega je 18 milijuna i 159 tisuća dobiveno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iz proračuna Vlade uloženo je 3.204.577 kuna, a Dukat je uložio 22. 182.620, 83 kune.

Svečanost je svojim dolaskom uveličao i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je tom prilikom istaknuo kako takva investicija pridonosi i kvaliteti proizvoda, jačanju brenda na tržištu te je dodao kako je država podrška takvim ulaganjima kojima tvrtka jača kapacitete na tržištu. Uz premijera, prisutan je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u svom je obraćanju napomenuo i kako mu je drago što su noviteti u Sireli sufinancirani novcem iz Europske unije jer to smatra budućnošću. Napomenuo je i kako je Grad u dvije godine prijavio projekte u vrijednosti od 182 milijuna kuna, a do sada je odobreno oko 93 milijuna kuna.

Inače, u Sireli radi 350 ljudi, dok u cijelom Dukatu Hrvatska je njih 1600. U samoj Sireli u prošloj je godini proizvodnja povećana za 20 % te je prerađeno 88 tisuća tona mlijeka. Uz posljednja ulaganja, do kraja 2020. godine investirat će se još 14 milijuna kuna, s time da će dio od oko 6 milijuna biti još u ovoj godini, rekao je na svečanosti direktor Dukata Alen Fontana.

Back to top