Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara prezentirani preventivni programi

Održana 8. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara, 16. siječnja 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

Predsjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić održala je u srijedu, 16. siječnja 2013. godine 8. sjednicu Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara.

Službenica za prevenciju u Ureda načelnika Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske Barbara Vukalović na sjednici je prezentirala preventivni program “Zdrav za 5″“. To je program koji se odnosi na prevenciju ovisnosti. Službenik za prevenciju  Vlado Janči prezentirao je preventivni projekt „Sigurno u trećoj životnoj dobi“. Taj se projekt odnosi na prevenciju prijevara i krađa, obiteljskog nasilja i stradavanja u prometu osoba starije životne dobi. Novi priručnik za provedbu preventivnog programa “Mogu ako hoću” (MAH) predstavio je načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija. Ovaj preventivni program se provodi u osnovnim školama (MAH 1 za učenike šestih razreda i MAH 2 za njihove roditelje) u cilju upoznavanja učenika i roditelja s radom policije te  borbe protiv ovisnosti (cigarete, alkohol i droga) kod djece i mladih.

Na sjednici su sudjelovali, uz članove Vijeća, i predstavnici PU Bjelovarsko-bilogorske, Matice umirovljenika i Sindikata umirovljenika, podružnice Bjelovar koji sudjeluju u navedenim preventivnim projektima.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content