SLJEDEĆI TJEDAN POČINJU RADOVI NA BJELOVARSKOM KORZU

Rekonstrukcija korza počinje sljedeći tjedan. Radit će se u tri glavne faze. Dodane su još i dvije manje faze upravo da se olakšaju pristupi.
Gradonačelnik Dario Hrebak najavio je da radovi počinju od Gimnazije Bjelovar u Ulici Petra Preradovića do početka parka. S početkom rekonstrukcije sljedeći tjedan, potpuno će se zatvoriti za promet Ulica Jurja Haulika koja siječe Preradovićevu ulicu.

Radovi na prvoj fazi trajat će dva mjeseca i građani će već tada moći vidjeti kako će korzo izgledati – popločen, bez vidljivih slivnika. Umjesto slivnika bit će inoks kanalice. Na kraju će se posaditi i drveće gdje je potrebno. Želja je imati i do trideset posto više zelenila nego do sada – izjavio je gradonačelnik Hrebak.

Predstavnik firme Mato EL-D i tehnički direktor za građevinske radove Ivan Markić izjavio je da će ovo biti jedan od najljepših projekata na kojem su radili, moderan poput brojnih svjetskih metropola. Apelirao je na građane da se ne kreću po gradilištu kako bi se izbjegle i neželjene ozljede.

Rok završetka radova na čitavom korzu je dvanaest mjeseci, a predviđa se da će sve biti gotovo do Terezijane sljedeće godine.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content