RENOMIRANA GLAZBENA IMENA NA BJELOVARSKOM JAZZ FESTIVALU – JAZZICA

Jaki postav umjetnika nastupa na ovogodišnjoj Jazzica koja počinje u četvrtak, 30. lipnja i traje do nedjelje, 3. srpnja. Četiri dana odlične glazbe održavaju se na otvorenom u 21 sat u Boho parku, ulaz je slobodan. U slučaju kiše koncert/i će se održati u Domu kulture.

Gradonačelnik Dario Hrebak je najavio četvrtu po redu Jazzicu rekavši da uz potporu Ministarstva kulture i Grada Bjelovara i ove godine imamo ovaj izniman festival koji otvara poznati kontrabasist Zvonimir Šestak sa svojim sastavom Groove Assembly. Na to se nadovezao Tvrtko Hopek, zadužen za kulturu Grada Bjelovara rekavši da je on među najjačim fusion jazzistima u Hrvatskoj, što je potvrdio i ovogodišnjim Porinom. U petak nastupa Zvjezdan Ružić, najnagrađivaniji umjetnik koji je prešao malo više iz jazza u avangardu. U subotu je Tamara Obrovac, diva hrvatskog jazza s Transhistria Ensembleom. Dado Marinković, jedan od najjačih bubnjara u Hrvatskoj koji je svirao sa svim poznatim hrvatskim umjetnicima, sa svojim bandom zatvara festival.

Dođite i uživajte na Jazzici i nemojte se razići nakon završetka koncerta jer slijedi druženje uz glazbenu kuhinju jazza i soula!

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content